Страстта към здравословното хранене и активния начин на живот стои зад идеята за създаването на Active Choice – протеинови продукти, които се произвеждат в България от най-висококачествени суровини и по собствени, специално разработени рецепти. Но само тази страст не е достатъчна, за да превърне идеята в реалност. Необходими са и много познания, богат опит, висококвалифицирани специалисти, модерно оборудване и технологии, силна мотивация и желание да предложиш нещо по-добро от съществуващото вече на пазара. Създателите на Active Choice разполагат с всичко това, когато решават да направят важната първа крачка, благодарение на успешния бизнес, който развиват от години.

 

Компанията-майка

Зад бранда Active Choice стоят собствениците на една от най-големите български сладоледени компании – „Сладоледена Фабрика“ ООД, оперираща с добре познатата марка „Дени“. Комбинацията от доказан професионализъм и лично отношение към здравословния начин на живот води до появата на Active Choice: фирма, която да произвежда здравословни спортни храни за ценители, следвайки основния принцип на компанията-майка: най-доброто качество на възможно най-добрата цена. Разполагат със собствена фабрика и богат опит, който да прилагат при създаването на шоколадовата глазура на протеиновите барове, течните шоколади и протеините.

 

Първите продукти – протеинови барове Active Choice

Първите продукти, към които се насочват, са протеиновите барове. Изборът не е случаен: самите те харесват тази полезна и функционална храна, но не са доволни от предлаганото на пазара до този момент. „Повечето протеинови барове на пазара не са нищо повече от обикновени вафли с добавен протеин. Те съдържат почти също толкова захар, глюкозо-фруктозен сироп, хидрогенирани мазнини и вредни подсладители (аспартам, ацесулфам, сукралоза), колкото и обикновените вафли. Освен това, всичко имаше текстурата на пясък или гума. Това ни озадачаваше. Затова създадохме собствени рецепти“, разказва Александър Цветанов, част от екипа на Active Choice от самото начало на компанията. Поверяват рецептите на технолози с над 25-годишен опит в хранително-вкусовия бранш и залагат на възможно най-добрите и здравословни съставки: ядки, сушени плодове, фибри, първокласен протеин и стевия.

Протеинови барове Active Choice
В протеиновите барове Active Choice се използват възможно най-добрите и здравословни съставки.

Постоянно усъвършенстване на протеиновите барове Active Choice

Постигането на желаните резултати не е бърз и лесен процес. Протеиновите барове Active Choice са предмет на 6-годишна разработка, много труд, провали, експерименти, рецепти и опит. „И никога не спираме да ги подобряваме. Дори новите партиди от съществуващи продукти редовно получават подобрения. Намираме най-вкусните ядки, най-добрата технология, най-хубавите сушени плодове и те веднага влизат в производство на място на старите“. Прилагат този принцип и в трите основни серии протеинови барове, които предлага марката днес:

  • Pro Серия (60г) Създадени за хора, които спазват стриктни хранителни режими. Тази серия е с много ниски въглехидрати и много високо протеиново съдържание.
  • Taste Серия (70г) Барчета с какаово покритие и фокус върху вкуса. Използват се сушени плодове и други естествени съставки за най-добър вкус.
  • Diet Серия (50г) С намалени калории, основа от сурови бадемови ядки и максимално много сушени плодове.

 

Протеинови кремове Creamella

След протеиновите барове Active Choice започва разработката и на протеинови кремове. Идеята е да бъде създаден здравословен течен шоколад, който да не се различава по вкус и структура от стандартните. Така се ражда Creamella – изключително успешен продукт без аналог, който вече се предлага в четири разновидности. Балансираният и фин крем е без захар, без палмово масло, с 20% първокласен протеин, два вида какао и пребиотични фибри.

Протеинов крем Creamella на Active Choice
Протеиновите кремове Creamella бързо се налагат като изключително успешен продукт.

Онлайн магазин

Отличните качества и безспорните предимства на протеиновите продукти Active Choice са оценени и зад граница – в момента компанията осъществява износ за Англия, Холандия, Виетнам, Сърбия и др. А ценителите на здравословните храни в България могат да се възползват от уникалната възможност да получат протеинови продукти директно от производител, като пазаруват от онлайн магазина на компанията activechoice.eu Премахването на посредниците гарантира най-доброто съотношение между качество и цена, най-пресните продукти и незаменимата директна връзка между потребител и производител.