Съществува една често срещана заблуда, че здравословното хранене е форма на „диета“. Защо добрият начин на живот и отношението към храната се равнява на лишение? В този кратък материал ще ви запознаем с нашата гледна точка.

Здравословното хранене подлежи на лична интерпретация. Всеки човек е различен, всеки вкус е различен. Важно е да намерим баланс, умереност и разнообразие. Същината не се крие в това да декларираме пред целия свят (или просто във Фейсбук), че се храним здравословно. Не е достатъчно да снимаме купичката с киноа и да я качим в Инстаграм, ако след това възнамеряваме да нападнем пакета с чипс. Здравословният начин на живот не бива да е „за“ и „пред“ другите, а да го приемем като грижа и любов към самите себе си.

Храната трябва да ни носи удовлетворение, да ни помага да се чувстваме по-добре. Здравословното хранене не се измерва с броене на калории в продължение на седмица, а с трайна промяна на възприятието ни към храната. Ако чувствате лишение и неудовлетвореност – правите нещо неправилно. Спрете. Не залитайте по определени тенденции или продукти, защото някой друг го прави. Изберете това, което съвпада най-добре с начина ви на живот и вкусовите ви предпочитания. Потърсете информация, направете проучване, експериментирайте с различни продукти и рецепти. 

Тази философия към храненето ни вдъхнови да създадем протеиновите барове „Актив Чойс“.  Те не са част от диетата ви или нещо, което да опитате веднъж в месеца. Те не са предназначени само за определена група от хора или пореден тренд. Основна цел бе да създадем продукт, който е вкусен, с качествени съставки и в добри разфасовки (вече знаете какво мислим за лишението и малките порции). Трите серии протеинови барове (Pro, Diet и Taste) предоставят разнообразие от вкусове и хранителни характеристики.

Позитивното отношение към храната е стъпка към здравословния начин на живот. Разберете нуждите на тялото си, какво намирате за вкусно и какви продукти можете да използвате. Вдъхновете се. Осмелете се да живеете добре.