Да, предполагате правилно, ще отворим темата за новогодишните обещания. Преди да сте си казали: „Ох, и вие ли?!“, обещаваме, че няма да ви отегчим с безсмислени мотивационни послания и неизпълними цели. Дори обратното – ще ви накараме да разберете колко ви липсва мотивация и как неглижирате себе си.

Правилно прочетохте. Може би хванахме груб тон, но обещаваме, ще разясним. Трябва да си признаем, че е много трудно да изпълняваме обещания, които се отнасят до самите нас. Привидно, много хора водят активен начин на живот и се хранят добре. Истината е , че много често „мотивацията“ да направим нещо за себе си произхожда от желание да угодим на някой друг и в крайна сметка не оставаме много удовлетворени.

Половинката иска да карате ски. Супер, само дето теб много те мързи и ти е студено. Ще отидеш, ще се цупиш, ще мрънкаш, че температурите са минусови, ще отказваш да си сложиш слънцезащитен крем и ще изгориш на очила. Все пак, качваш снимка в социалните мрежи, с описание „best day ever”. И продължаваш да мрънкаш.

Отивате на ресторант с компанията. Една приятелка гордо заявява, че е станала веган. На теб не ти е достатъчно, че имаш нетолерантност към глутен, при положение, че сега тя ще има повече причини да мърмори като оглежда менюто. Ставаш веган и ти. Мъка – коледните празници са в разгара си, а ти отчаяно търсиш соев заместител на наденица. Нито пържола, нито питка, нито баница…

Разбирате какво се опитваме да ви намекнем, нали…. Именно в този ред на мисли имаме кратък списък с (егоистични) обещания, които да си дадете за новата 2019 година:

1. Няма да излизам, ако не ми се излиза. Просто и ясно. Знаем, че те е страх да не изпуснеш някаква адски интересна приятелска сбирка. Обаче, ако ти е приятно вкъщи и по-скоро не ти се излиза – има причина. Вслушай се в себе си. За да се реваншираш, може ти да организираш следващото излизане, с предложение за локация, музика, коктейли и т.н.

2. Ще спра да спазвам диети. Без значение дали е модерно, някой друг в компанията или офиса е на диета или просто си прочел за някакъв нов тренд. Приеми, че да живееш здравословно не значи да спазваш диета. Нито е тренд, който да афишираш пред другите, с жаден за одобрение поглед.

Ако все пак си решил да спазваш диета има начин да го направиш и пак да хапваш вкусни неща. Такива са плодовете, черния шоколад или протеиновите барчета на Active Choice. И трите са вкусни, натурални и влизат във всякакви режими. Ние ще си признаем, че ги хапваме даже и да не спазваме диети, защото просто са толкова вкусни. Проявяваме и егоизъм, защото са много трудни за споделяне!

3. Ще спортувам, защото ми е приятно. Не ходи на фитнес, ако не ти харесва. Не ходи да тичаш, ако не ти харесва. Независимо дали е модерно или извайва невероятна фигура, избери спорт, който да ти доставя истинско удоволствие. В крайна сметка, разполагаме с все по-малко време. Погрижи се да ти е забавно и приятно, макар и изборът ти на спорт да се окаже шах.

4. Ще живея за мига. Нямаше как без клише. Тази обещание се отнася до примера с половинката и ските. Необяснимо е как от кофти и досадни ситуации може да ни останат страхотни спомени. Наслади се на момента, помисли какви са позитивите на ситуацията. Имаш свободно време, навън си, с половинката. Някакъв турист пада три последователни пъти и не може да стане, посмей се малко на чужд гръб. И вземи да се намажеш със слънцезащитен крем.

От Active Choice също сме хора и искаме да си починем по празниците, вслушвайки се в собствените си съвети. Приканваме ви да направите същото. Вземете си допълнителен ден отпуск и отделете един час от него, мислейки егоистични новогодишни обещания.

Разгледайте нашите протеинови барове.